preskoči na sadržaj

Osnovna škola Andrije Palmovića Rasinja

Login
 

Tražilica
Andrija Palmović

         

Andrija Palmović hrvatski je pjesnik rođen u Rasinji 27. studenog 1847. godine. Pisao je balade i romance, a tematski svjetovi vezani su ponajviše uz domoljubne i ljubavne motive.

 

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

vijesti
Učenička zadruga Kupina
Vesna Zamljačanec / datum: 11. 12. 2020. 12:33


[OPŠIRNIJE]SASTANAK PODRUŽNICE HUUZ-A KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE
Vesna Zamljačanec / datum: 25. 3. 2019. 09:32

 

 

                               ZAPISNIK

                         (sastanak podružnice HUUZ-a za Koprivničko- križevačku županiju)

 

 

         Sastanak podružnice HUUZ-a za Koprivničko- križevačku županiju održan je 19. ožujka 2019. godine s početkom u 15.00 sati u OŠ Kloštar Podravski, 1. svibnja 50, Kloštar Podravski.

Nazočni voditelji učeničkih zadruga: Kupina, Kotačica, Ključ, Tilia, Roda, Kopriva, Nemčićevi  

                                                                  suncokreti, Mak, Iskra, Čmela, Zlatne ruke.

Dnevni red:  1. Predstavljanje UZ Kotačica - učiteljica Iva Šklebar

                       2. Izgled izložbenog prostora i kriteriji ocjenjivanja - predavač Snježana Hranić,  

                                          Voditeljica MŽSV učeničkih zadruga Varaždinske, Međimurske,  

                                          Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske županije

                      3. Priprema za županijsku smotru 2019.

                      4. Izbor zamjenika (tajnika) Podružnice HUUZ-a KKŽ

                      5. Ažuriranje podataka o voditeljima učeničkih zadruga

                      6. Podaci za web stranicu HUUZ-a

                      7. Ostala pitanja 

Radionica 

Tehnika makrame / izrada viseće košare za teglu s cvijećem – voditeljica radionice Mihaela Globan Lisjak    

                     

 

 

 

Ad1) Predstavljanje UZ Kotačica

    Učiteljica Iva Šlebar, koja je ujedno i bila domaćin sastanku podružnice HUUZ-a, kroz kratku prezentaciju je upoznala sudionike sastanka sa  UZ Kotačica, njezinim sekcijama i aktivnostima kroz godinu.

Ad2) Izgled izložbenog prostora i kriteriji ocjenjivanja

    S obzirom na iskazanu potrebu i želju pojedinih voditelja učeničkih zadruga, međužupanijska voditeljica Snježana Hranić, održala je predavanje o estetskom izgledu izložbenog prostora te o dokumentaciji potrebnoj za županijsku smotru. Isto tako, budući se od prošle godine sudionici županijske smotre sami ocjenjuju, održano je predavanje o kriterijima ocjenjivanja i stavljen je naglasak na profesionalnost u odrađivanju ovog vrlo zahtjevnog dijela u učeničkom zadrugarstvu.

Ad3)  Priprema za VIII. županijsku smotru učeničkih zadruga

Mjesto održavanja

     Povjerenstvo za organizaciju Županijske smotre  odlučilo je da će se županijska smotra  učeničkih zadruga i ove godine, kao i prošle, održati  u sklopu  rasinjskog  proštenja „Križevo“, dakle VIII. županijska smotra održat će se  3. svibnja 2019. godine (petak)  u Rasinji na već poznatoj lokaciji kod društvenog doma.

    Prema riječima voditelja podružnice  suradnja s Županijom i gradom Koprivnicom jako se  pogoršala. Ideja je bila da se županijska smotra održi na gradskom trgu u Koprivnici u sklopu neke od manifestacija koje se održavaju na trgu. Potpora za održavanje Županijske smotre učeničkih zadruga u sklopu bilo koje  od tih manifestacija je  izostala. Jedini logični izbor je Križevo u Rasinji 3. svibnja 2019. godine.

Vrednovanje

 Županijska smotra ima natjecateljski karakter. Ocjenjivat će se tri obavezna oblika predstavljanja na temelju propisanih kriterija, ali više ne postoji komisija od tri člana za ocjenjivanje nego se ocjenjujemo sami. Zbog uočenih mogućih problema (više zadruga ima isti broj bodova) na prošlom sastanku provedena je rasprava o ovoj temi i dogovoreno je da će se na sljedećem sastanku donijeti konačna odluka o promjeni ocjenjivanja.

   Nakon još dodatne rasprave dva su se prijedloga o ocjenjivanju iskristalizirala:

  1. Prijedlog je da se i dalje ocjenjujemo sami, ali da svaki predstavnik zadruge koji sudjeluje u ocjenjivanju daje 3, 2 i 1 bod na unaprijed pripremljeni listić za ocjenjivanje ( kako bi se smanjila mogućnost da nekoliko zadruga ima isti broj bodova).
  2. Prijedlog je da se i dalje ocjenjujemo sami, ali na temelju tablice kriterija i bodovanja koje  je odredio HUUZ. (ukupno moguće 50 bodova)

 

Nakon provedenog glasovanja jednoglasno je prihvaćen drugi prijedlog.

Također je prihvaćen prijedlog da se plasman od 1. do 5. mjesta boduje, a svi ostali sudionici županijske smotre su šesti.

Prosudbeno povjerenstvo čine: Krunoslav Belaj, ravnatelj škole domaćina županijske smotre,

                                                         Krunoslav Havaić, voditelj podružnice,

                                                        Iva Šklebar, voditeljica UZ Kotačica (pobjednici prošlogodišnje 

                                                                              županijske smotre)

     Voditelj je istaknuo da je važno da što više učeničkih zadruga  dođe  na županijsku smotru kako bi ostvarili pravo plasmana  za tri učeničke zadruge na državnu smotru. (na svakih 5-6 koje se pojave na županijskoj smotri  na državnu smotru ima pravo ići 1 zadruga)

  Tema županijskog stola

     Naše različitosti- naše bogatstvo. Dogovoreno je prošle godine da ova tema ostane trajna tema za naš županijski stol. Također smo dogovorili da se voditelji učeničkih zadruga  za potrebe županijskog stola odreknu dijela svojih proizvoda kako bi se mogao složiti jedan pristojan izložbeni prostor, a to je ujedno prilika da se sa svojim radovima prezentiraju na državnoj smotri i one zadruge koje nisu ostvarile plasman. Proizvodi se nakon državne smotre vraćaju prilikom prvog sastanka učeničkih zadruga ili sl. Također je dogovoreno da je za županijski stol zadužena najbolje plasirana učenička zadruga koja ne ide na državnu smotru.

    Zamoljeni su svi sudionici sastanka da na županijsku smotru dovedu učenike i mentore koji su napisani u prijavnici kako bi se pohvalnice i zahvalnice mogle na vrijeme pripremiti.

 

Ad4)  Izbor zamjenika (tajnika) Podružnice HUUZ-a KKŽ

    Od ove školske godine voditelji podružnica moraju imati svoje zamjenike (tajnike). Voditelj podružnice je za ovu funkciju predložio kolegicu Snežanu Gabaj koja se istaknula svojim radom u UZ Kupina. Ovaj prijedlog je jednoglasno prihvaćen.

Ad5) Ažuriranje podataka o voditeljima učeničkih zadruga

    Na temelju popisa koji je dan na uvid prisutnim voditeljima učeničkih zadruga ažurirani su podaci za jedanaest učeničkih zadruga koje su bile prisutne na sastanku. Uočena je promjena voditelja učeničke zadruge Nemčićevi suncokreti gdje je nova voditeljica Martina Hegedušić.

 

Ad6) Podaci za web stranicu HUUZ-a

    Na konkretnim primjerima je kolegama voditeljima bilo pokazano kako izgledaju uređene web stranice kod pojedinih učeničkih zadruga na stranicama HUUZ-a. Također su voditelji upozoreni da prazne web stranice daju jednu lošu sliku o tome koliko se i što se radi u učeničkim zadrugama te su zamoljeni da unutar mjesec dana pošalju podatke o zadruzi i slike  u HUUZ kako bi se stranice mogle urediti.

Ad7) Ostala pitanja

     Prema pravilniku sudjelovanje na Županijskoj  smotri  treba prijaviti najkasnije 10 dana prije održavanja Županijske smotre.  Kako se naša smotra održava 3. svibnja, a proljetni praznici traju od 18. travnja do 28. travnja, prijave za županijsku smotru biti će do  17. travnja (zadnji dan nastave prije praznika).

    Za radionice na sljedećem okupljanju voditelja učeničkih zadruga iz Koprivničko- križevačke županije, a i kako bi se mogao napraviti godišnji plan rada, prijavili su se Sabina Matiša, UZ Mak- radionica Podmetači za čaše i Mario Oštrkapa, UZ Čmela- radionica Izrada sapuna.

Kolegica Lovorka Kučinić iz Strukovne škole u Đurđevcu nije bila prisutna sastanku. Kako je na prošlom sastanku bilo dogovoreno da će u Strukovnoj školi na jesen biti održan Dan međužupanijske suradnje voditelj podružnice će po pitanju radionica kontaktirati spomenutu kolegicu i saznanja javiti u HUUZ. 

 

Nakon provedenog sastanka održana je vrlo zanimljiva  radionica  Tehnika makrame / izrada viseće košare za teglu s cvijećem – voditeljica radionice Mihaela Globan Lisjak.  

                     

 

 

                                                                                               Voditelj podružnice HUUZ-a za

                                                                                      Koprivničko- križevačku županiju:

                                                                                                             Krunoslav Havaić


[OPŠIRNIJE]RSS


Dokumenti

Krovna mapa za ovu stranicu nije postavljena, pa nema dokumenata za prikaz.preskoči na navigaciju