preskoči na sadržaj

Osnovna škola Andrije Palmovića Rasinja

Login
 

Andrija Palmović

         

Andrija Palmović hrvatski je pjesnik rođen u Rasinji 27. studenog 1847. godine. Pisao je balade i romance, a tematski svjetovi vezani su ponajviše uz domoljubne i ljubavne motive.

 

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

 

 

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
„FLORIJAN I JA 2022.“
Autor: Josip Ferlindeš, 29. 4. 2022.

Osnovna škola Domašinec provodi projekt „Florijan i ja“. Ove godine raspisala je likovno-literarni natječaj koji se srećom u potpunosti mogao provesti, zahvaljujući popuštanju mjera povezanog sa svima nam znanim virusom. Florijan Andrašec je pučki pisac, pjesnik, skladatelj, kipar i kantor. Bio je bliski suradnik dr.Vinka Žganca i Krste Odaka. Dao je značajan doprinos u očuvanju međimurske popijevke koja je nedavno uvrštena  na UNESCO-u listu nematerijalne baštine.


Tema ovogodišnjeg natječaja bili su pejzažni motivi u stihovima Florijana Andrašeca. Na likovni natječaj pristiglo je 70 - ak likovnih radova iz 12 škola i 6 županija. Učenik 1.r., Bruno Kovačić iz PŠ Veliki Poganac, za svoj likovni rad nagrađen je trećom nagradom, i najmlađi je nagrađeni učenik tog likovno-literarnog natječaja. Svečano otvorenje izložbe likovnih i literarnih radova – natječaja „ Florijan i ja 2022.“,održalo se 28. travnja, na dan pjesnikovog rođenja u Domu kulture Dekanovec. Tada su svim nagrađenim učenicima uručene zaslužene nagrade i priznanja. Nagrađeni učenik Bruno Kovačić svoju je nagradu razgledao i otvorio sa svojim prijateljima na povratku u školu. Prijatelji su mu čestitali na vrijednim nagradama. Brunu je oduševila velika knjiga Alica u zemlji čudesa, koja je ujedno i bojanka sa 150 slika. Tu ima još i drugih vrijednih knjižica, bilježnica, ulaznica za Muzej u Čakovcu i poklon bon za Narodne novine.

 Svaka je nagrada vrijedna i posebna. Ali ono što je najvrijednije je kad to iskustvo i radost možemo podijeliti sa svojim prijateljima. Bravo Bruno!

                                                                                      učiteljica Marina Levak

Zajednička fotografija nagrađenih/pohvaljenih učenika, mentora, ravnateljice OŠ Domašinec i načelnika općine.

Zaslužena diploma i pun stol vrijednih nagrada.

Osmijeh na licu i radost u srcu u zagrljaju  prijatelja, neprocjenjivo je blago.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju