preskoči na sadržaj

Osnovna škola Andrije Palmovića Rasinja

Login
 

Andrija Palmović

         

Andrija Palmović hrvatski je pjesnik rođen u Rasinji 27. studenog 1847. godine. Pisao je balade i romance, a tematski svjetovi vezani su ponajviše uz domoljubne i ljubavne motive.

 

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

 

 

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Održane CAP (Child Assault Prevention) radionice za učenike drugih razreda
Autor: Vesna Zamljačanec, 9. 6. 2021.

U utorak, 8. lipnja 2021. godine, u poslijepodnevnim satima u našoj su se školi održale  radionice za djecu – učenike drugih razreda i predavanje za njihove roditelje iz osnovnog CAP programa.


CAP (Child Assault Prevention ) program je jedan od najučinkovitijih programa primarne prevencije zlostavljanja djece i u našoj školi provodi se od školske godine 2013./2014. Aktivnosti programa provele su educirane CAP pomagačice učiteljice iz PŠ Veliki Poganac Marina Levak i Tanja Punek, vjeroučiteljica Anita Bakovljanec i pedagoginja Sonja Geci.

CAP program polazi od stava da je znanje najučinkovitiji oblik borbe protiv zlostavljanja djece. Temelji se na tome da se djecu poučava o stvarnostima mogućeg napada, što mogu učiniti ako se nađu u opasnoj situaciji i kome se mogu povjeriti i zatražiti pomoć. S djecom su se proradile tri potencijalno opasne situacije u kojima bi se mogli naći: dijete protiv djeteta, odrasli neznanac protiv djeteta i poznata odrasla osoba protiv djeteta. Svaka situacija prikazala se kroz igranje uloga i to dva puta. Prvi puta je dijete žrtva bez razvijenih strategija zaštite, a drugi puta se dijete zaštiti i zauzme za sebe primjenjujući aktivne strategije obrane. Učenike se poučava o njihovim osnovnim pravima da budu SIGURNA, JAKA I SLOBODNA.

Roditelje se upoznaje s problemom zlostavljanja, poučava ih se kako da poboljšaju komunikaciju s djetetom i kako da razvijaju prevencijske vještine kod kuće.

I učenici i njihovi roditelji program su ocijenili najvišim ocjenama.

 

                                                                                               Pedagoginja:

                                                                                                Sonja Geci

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju