preskoči na sadržaj

Osnovna škola Andrije Palmovića Rasinja

Login
 

Andrija Palmović

         

Andrija Palmović hrvatski je pjesnik rođen u Rasinji 27. studenog 1847. godine. Pisao je balade i romance, a tematski svjetovi vezani su ponajviše uz domoljubne i ljubavne motive.

 

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
NEVENINA “PROLJETNA BAJKA”
Autor: Josip Ferlindeš, 17. 6. 2022.

Osnovna škola Oroslavje uz pokroviteljstvo Ministarstva znanosti i obrazovanja i Krapinsko-zagorske županije organizirala je 2. likovno-literarni natječaj “Melitino proljeće”, u spomen na učiteljicu Melitu Peternel koja je krajem 2020. godine izgubila borbu s teškom bolesti. Učiteljica Melita rođena je na prvi dan proljeća po čemu je i Natječaj dobio ime. 


Cilj Natječaja je njegovanje likovnog i literarnog stvaralaštva, pružanje djeci mogućnosti izražavanja emocija, razvijanje mašte i poticanje inovativnosti te upoznavanje s likom i djelom učiteljice Melite Peternel, koja je svojim pozitivnim stavom prema životu poticala dječju slobodu i stvaralaštvo. Likovni zadatak je bio da učenici naslikaju proljetnu bajku koristeći optičko miješanje boja. Na likovni natječaj „Proljetna bajka“ pristigao je 1041 likovni rad iz 116 škola Republike Hrvatske. Među najuspješnijim radovima u kategoriji učenika/ca 3. i 4. razreda, nagrađen je i pohvaljen rad učenice 4. r. Nevene Škorić iz PŠ Veliki Poganac, uz mentorstvo učitelja Vedrana Savića. Učenica je temperama naslikala i dočarala svoj doživljaj proljetne bajke.

Svi nagrađeni i pohvaljeni učenici te njihovi mentori, pozvani su na završnu svečanost dodjele nagrada koju je organizirala Osnovna škola Oroslavje 15. lipnja 2022. godine na otvorenom prostoru Osnovne škole Oroslavje s početkom u 18,00 sati. Zaslužene nagrade i priznanja nagrađeni i pohvaljeni učenici i mentori primili su ispred spomenika koji je podignut u čast i sjećanje na učiteljicu Melitu Peternel. Nagrade su uručili Melitini sinovi. Svečanost su upotpunile recitacije učenika i prigodni glazbeni program.

Učenici Neveni Škorić  i učitelju Vedranu Saviću uručena su zaslužena priznanja i prigodne nagrade. Neveni se od primljenih nagrada najviše dojmila platnena vrećica na kojoj je oslikan njezin likovni rad. 

Tako je Nevenina proljetna bajka postala djelom Melitine proljetne bajke. Čarolija proljetne bajke tako se nastavlja i dalje…

Vedran Savić, učitelj razredne nastave

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju