preskoči na sadržaj

Osnovna škola Andrije Palmovića Rasinja

Login
 

Andrija Palmović

         

Andrija Palmović hrvatski je pjesnik rođen u Rasinji 27. studenog 1847. godine. Pisao je balade i romance, a tematski svjetovi vezani su ponajviše uz domoljubne i ljubavne motive.

 

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
UČENICI ZAGREBAČKIH OSNOVNIH ŠKOLA POSJETILI PŠ VELIKI POGANAC
Autor: Josip Ferlindeš, 10. 5. 2022.

U subotu, 7. 5. 2022. Područnu školu Veliki Poganac posjetili su učenici pet osnovnih škola iz Zagreba, koji provode izbornu nastavu Srpskog jezika i kulture - model C. Učenici su stigli pod vodstvom profesorice Valentine Pipinić, voditeljice ureda SDF-a Jovane Popović, predsjednice SDF-a Jelene Nestorović, članice upravnog odbora i predsjednice podružnice centralne Hrvatske Emine Đurašević  i članice SDF-a Slađane Božić.


Učenici PŠ Veliki Poganac tog su subotnjeg prijepodneva s nestrpljenjem iščekivali kad će se u školskom dvorištu pojaviti autobus. Bilo je to veliko uzbuđenje nakon par godina zatvorenosti, maski, raznih mjera, zabrana...

Grupu iz Zagreba dočekali su učenici, učitelji, djelatnici i ravnatelj škole Krunoslav Belaj. Nakon pozdravnih riječi voditeljice škole, prisutnima se obratio i ravnatelj škole. Prisutne je ukratko upoznao s poviješću škole i mjesta. Profesorica Srpskog jezika i kulture Višnja Sesvečan, upoznala je prisutne o vremenskom periodu u kojem se održava taj izborni predmet u našoj područnoj i matičnoj školi u Rasinji. Učiteljica je pripremila program s troje učenika koji polaze izbornu nastavu Srpskog jezika i kulture. Bile su to recitacije, pjesme, sastavci, igre i plesovi srpske nacionalne manjine. Nakon toga učenici PŠ Veliki Poganac recitirali su pjesme Zvonimira Baloga iz zbirke „Veseli zemljopis“. Učenici su otplesali i otpjevali podravske plesove: “Birajmo si frajlicu“ i „Grizlica“. Na kraju su učenici imali priliku vidjeti tri video uratka: „Prvi dan proljeća u PŠ Veliki Poganac“, koji prikazuje sadnju voćaka u školskom dvorištu. Svaki je razred posadio jednu voćku (trešnja, kruška i dvije jabuke). Uz voćke nalaze se i drveni natpisi s datumom, nazivom voćke i potpisom učenika i učitelja. U drugom videu „Cvijet“, prikazali smo animirani film izrađen glinamolom u stop animaciji. Treći video „Škola je čarobno mjesto“ koji je snimljen za Dan škole, glavni su glumci svi učenici škole, a snimljen je također stop animacijom. Nakon programa ravnatelj škole je podijelio svim gostima najnoviji primjerak Glasnika Općine Rasinja. Učenici su se nakon programa prošetali školskim parkom, igrali se i družili u školskom dvorištu. Nakon zajedničkog fotografiranja, dječje igre, upoznavanja i druženja slijedio je ručak. Kad se male ruke slože, sve se može. Tako su i kuharici u pripremi jela pomogli učitelj i učiteljice. Cijelu su školu proželi mirisi svježe pripremljenih obroka i domaće gibanice sa sirom, koju je ispekla naša umirovljena kuharica škole.

Drage goste u znak sjećanja na lijepo i ugodno druženje darovali smo nekim od proizvoda školske zadruga „Kupina“. Zadovoljstvo i osmijeh na licima svih prisutnih govori više od tisuću riječi. Tako je u vedrom raspoloženju završio jedan svibanjski susret, s nadom da ćemo opet imati priliku za neko novo druženje.

Bio je to napokon pravi susret, licem u lice, stisak ruke i zagrljaj. Samo da to potraje…

                                                                                                 Marina Levak

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju