preskoči na sadržaj

Osnovna škola Andrije Palmovića Rasinja

Login
 

Andrija Palmović

         

Andrija Palmović hrvatski je pjesnik rođen u Rasinji 27. studenog 1847. godine. Pisao je balade i romance, a tematski svjetovi vezani su ponajviše uz domoljubne i ljubavne motive.

 

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Održana XI. Županijska smotra učeničkih zadruga Koprivničko- križevačke županije
Autor: Josip Ferlindeš, 4. 5. 2022.

Nakon dvije godine pauze zbog pandemije, dana 3. svibnja 2022. u parku iza društvenog doma u  Rasinji održana je XI. Županijska smotra učeničkih zadruga Koprivničko- križevačke županije. Na županijskoj smotri je sudjelovalo 10 učeničkih zadruga od 22 učeničke zadruge koje postoje u Koprivničko- križevačkoj županiji.


Na samom početku sve prisutne pozdravio je ravnatelj Krunoslav Belaj. Prigodnim riječima prisutnima se obratila tajnica HUUZ-a Blanka Horvat te je izrazila zadovoljstvo činjenicom da je ova županijska smotra prva koja se održava u živo nakon dvije godine. Upute za provedbu županijske smotre mentorima je dao voditelj podružnice Koprivničko- križevačke županije Krunoslav Havaić, a županijsku smotru otvorio je dožupan Ratimir Ljubić. Naši učenici održali su zanimljiv kulturno umjetnički program, te se ovom prilikom želimo zahvaliti školskom zboru i mentorici Josipi Ostrež te mentorici Višnjici Sesvečan i Marini Kovaček koje su pripremile recitatore. 

Nakon svečanog otvorenja pristupilo se ocjenjivanju kreativnih radova mladih zadrugara, a zatim je provedeno vrednovanje istih. Prve dvije rangirane učeničke zadruge izborile su plasman na Državnu smotru učeničkih zadruga koja će se u listopadu održati u Vinkovcima. To su: UZ „Nemčićevi suncokreti“ iz OŠ Antun Nemčić Gostovinski Koprivnica i UZ „Mak“ iz OŠ Mihovil Pavlek Miškina iz Đelekovca.

                                                                                                    Krunoslav Havaić

                        

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju