preskoči na sadržaj

Osnovna škola Andrije Palmovića Rasinja

Login
Dokumenti za prikaz
Kalendar
« Ožujak 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Korisni linkovi
Upisi u srednje škole
Anketa
Da li redovito pušite
Arhiva dokumenata
 
vijesti
BOŽIĆNI KONCERT 2018. GODINE
Vesna Zamljačanec / datum: 19. 12. 2018. 10:59

 U utorak 18. prosinca 2018. godine u društvenom domu u Rasnji održan je tradicionalan Božićni koncert. Kroz koncert vodili su nas Lea i Alan , a u Božićno ozračje uveo nas je školski zbor pjesmom O, pastiri.  Učenici nižih i viših razreda matične i područnih škola razveselili su nas svojim plesnim i glazbenim umijećima. Iz PŠ Veliki Poganac tradicionalno dolaze naši mali i uspješni folkloraši. Iz PŠ Kuzminec predstavila se  ritmička skupina, a iz PŠ Subotica Podravska plesači. Ne smijemo zaboraviti ni na plesače iz viših razreda Anteu Špernjak, Evelinu Bukovčan, Doru Maruševec  i Vinka Sabolića.  Učenici matične škole ujedno i polaznici glazbene škole  Lara Bakovljanec, Leona Gomaz i Matija Hadelan predstavili su se skladbama uvježbanim u glazbenoj školi. Ne smijemo zaboraviti ni odlične pjevače i recitatore Melani Matić, Ivu Radiček, Helenu Votuc , Davida Osmana i Erin Busija  te naš školski zbor koji nam uvijek pripremi nešto novo i donese Božić u naša srca.

Božić je vrijeme radosti i veselja, vrijeme druženja i ljubavi, vrijeme darivanja. Ove godine naša Školska zadruga „Kupina“ provela je  humanitarnu akciju „Tvoj sam anđeo“ i izdvojila financijska sredstva za pomoć obiteljima u potrebi. Veliko im hvala na tome!


[OPŠIRNIJE]NATJEČAJ"MOJA ŽUPANIJA BEZ KORUPCIJE"
Vesna Zamljačanec / datum: 18. 12. 2018. 08:13

NATJEČAJ „MOJA ŽUPANIJA BEZ KORUPCIJE“

 

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv korupcije, Antikorupcijsko povjerenstvo Koprivničko-križevačke županije u četvrtak, 13. prosinca u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ u Koprivnici održalo je svečanost dodjele nagrada učenicima osnovnih i srednjih škola, čiji su radovi izabrani kao najbolji na kreativnom natječaju „Moja županija bez korupcije“.

Na svečanosti dodjeljivanja nagrade prisustvovala je i učenica 5.a razreda Marta Coban s mentoricom učiteljicom hrvatskog jezika Marinom Kovaček. Učenica Marta Coban osvojila je 3. mjesto u kategoriji literarnih radova osnovne škole za svoj literarni rad „Korupcija u školi“. Rad je nastao u školi na satu izvannastavne aktivnosti „Kreativna stvaraonica“.

Zamjenik župana Ljubić, predsjednica Lakuš i predsjednik Pintar nagrađenim su učenicima i mentorima uručili zahvalnice, društvene igre „Čovječe, ne korumpiraj se“ i USB stickove s podacima o Povjerenstvu, a prvonagrađenima i novčane nagrade u iznosu od 1.000 i 1.500 kuna, ovisno o kategoriji, koje su osigurane u proračunu Županije.

Svečanosti su prisustvovali i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, predstojnik Ureda državne uprave u Koprivničko-križevačkoj županiji Tihomir Kvakarić, članovi Povjerenstva te predstavnici i ravnatelji institucija, škola i udruga.

Ove je godine na natječaju sudjelovalo 16 osnovnih i 3 srednje škole sa 85 radova.

Zamjenik župana Ratimir Ljubić  je čestitao učenicima i mentorima te kazao: „Radovi su prekrasni, edukativni i šalju kvalitetne poruke o borbi protiv korupcije te se nadamo se kako ćete te poruke prenijeti prijateljima u školi i vašim roditeljima“.

Predsjednica Povjerenstva Jadranka Lakuš  je dodala: „Ovo što ste napravili zavrjeđuje veliki osmijeh nas odraslih. Ponovno ste nam pokazali da ste mudri, da ste kreativni, da ste pametni i da znate što treba reći nama odraslima. Rekli ste nam da želite rasti u svijetu u kojem su važni junaci iz bajke, junaci iz vašeg razreda, ljudi koji rade dobre stvari i da se ne slažete s negativnim ljudima i pojavama. Možda se na prvi pogled može činiti da smo vam dali pretežak zadatak, no svojim ste radovima pokazali da doista razumijete da je korupcija veliko zlo i da ne želite rasti u korumpiranom društvu.“

Marina Kovaček, učiteljica HJ

KORUPCIJA U ŠKOLI

(činkvina)

Zla, nepravedna.

Kažnjavanje, ukori, jedinice.

Dovodi nas u probleme.

Nevolja!

Marta Coban, 5.a


[OPŠIRNIJE]ŠKOLSKI MEDNI DAN
Vesna Zamljačanec / datum: 14. 12. 2018. 12:27

Školski medni dan

 

Dana 7. prosinca 2018. godine obilježen je Školski medni dan na dan Svetog Ambrozija zaštitnika pčela i pčelara. Učenicima prvih razreda matične i područnih škola  podijeljeni su paketići s medom hrvatskih pčelara, edukativne slikovnice i letci. Dobavljač meda za našu školu bio je gospodin Branimir Knez iz Legrada.

Na mednom satu  učenici matične škole su  osvijestili  važnost zdrave prehrane te su naučili koliko je med zdrava namirnica i koje nutritivne vrijednosti ima te da bi bilo poželjno povećati unos meda u prehrani djece. Upoznali su život pčela i   važnost  pčelarstva za sveukupnu poljoprivrednu proizvodnju i biološku raznolikost.


[OPŠIRNIJE]DAN ŠKOLE 2018.
Vesna Zamljačanec / datum: 28. 11. 2018. 09:55

U utorak 27. studenog na rođendan pjesnika Andrije Palmovića čije ime s ponosom nosi naša škola u Rasinji proslavljen je  Dan škole. Svečani dan tradicionalno je započeo Sv. misom u župnoj crkvi za pokojnog svećenika i pjesnika Andriju Palmovića i sve bivše djelatnike škole. Nakon doručka za sve učenike matične i područnih škola uslijedilo je polaganje vijenca i paljenje svijeća kod rodne kuće Andrije Palmovića. Tradicionalno priredba na kojoj učenici pokazuju svoja plesna, glumačka i recitatorska postignuća održana je u Društvenom domu koji je bio ispunjen do posljednjeg mjesta . Okupljenim učenicima , roditeljima,  djelatnicima škole i gostima obratio se ravnatelj škole  Krunoslav Belaj koji je pohvalio učenike i djelatnike škole   postignutim rezultatima u protekloj godini. Istaknuo je dobru suradnju i podršku Općine Rasinja kao i  Koprivničko –križevačke županije koja prati brojne aktivnosti i projekte u našoj školi.  Za istaknuti je i sudjelovanje učitelja naše škole u projektima kojima je osuvremenjena nastava u školi, a za što su posebno zainteresirani i sami učenici.   Skupu se zatim obratio načelnik općine Rasinja  Danimir Kolman koji je također čestitao učenicima i djelatnicima škole  na  uspjesima u proteklom jednogodišnjem razdoblju te  istaknuo da je briga o djeci jedan od glavnih prioriteta Općine. Zamjenik župana Ratimir Ljubić  istaknuo je podršku županije u poboljšanju uvjeta rada za učenike i djelatnike škole pa je tako završen projekat uvođenja centralnog grijanja u PŠ Veliki Poganac te su uređene područne škole u Subotici Podravskoj i Kuzmincu. Prigodnom programu u Društvenom domu u Rasinji prisustvovao je i gospodin Josip Mađarić kao prijatelj škole i inicijator škole nogometa pri NK Tehničaru iz Cvetkovca koju pohađaju brojni učenici ove škole.

Nakon priredbe u samoj školi je prezentirana novoopremljena druga informatička učionica kao i oprema koju su kao partneri u EU projektu razvoja pismenosti dobili djelatnici i učenici škole na korištenje u nastavi. Radi se o novom pristupu  u izvannastavnim aktivnostima kroz rad , astronomske skupine, jezičnog kluba , knjižničarske grupa, medijsko-digitalna grupe , kreativna stvaraonica i bistrića. Gostima su prezentirani radovi učenika uključenih u rad robotičarske grupe.


[OPŠIRNIJE]SUSRET MEĐUNARODNE SURADNJE UČENIČKIH ZADRUGA
Vesna Zamljačanec / datum: 21. 11. 2018. 07:47

 Učenici Matija Međimorec i Iva Radiček u pratnji učiteljice Snežane Gabaj, članovi UZ Kupina iz OŠ Andrije Palmovića sudjelovali su na susretu međunarodne suradnje učeničkih zadruga održanom u  KŠC Petar Barbarić, Travnik, Federacija B i H, od 15. do 17. studenoga 2018.   Mali zadrugari iz cijele Hrvatske sa svojim voditeljima u tri dana suradnje i druženja upoznali su rad KŠC Petar Barbarić, sudjelovali u kreativnim radionicama (sicanje – običaj tetoviranja Hrvata katolika u B i H, izrada božičnih čestitki – tehnika zlatovez i prešano cvijeće, izrada svijetlećih ogrlica) te u organiziranom posjetu obišli Jajce (HE Jajce2, Stari grad i vodopad), Travnik ( kuća Ive Andrića, Zavičajni muzej, Tvrđava Stari grad i Plava voda, samostan Guča Gora) i KŠC Don Bosco u Žepču.

 

Snežana Gabaj


[OPŠIRNIJE]TERENSKA NASTAVA UČENIKA VIŠIH RAZREDA
Vesna Zamljačanec / datum: 14. 11. 2018. 08:47

U utorak 13. studenog 2018. godine učenici viših razreda naše škole bili su na terenskoj nastavi u Zagrebu.  Posjetili smo koncertnu dvoranu Vatroslav Lisinski gdje smo prisustvovali interaktivnom koncertu „Slike s izložbe „Modesta Petroviča Musorgskog. Koncert je vrlo poučan jer nas je dirigent Alan Bjelinski upoznao  sa svim skupinama instrumenata, a nakon upoznavanja uslijedio je kratak koncert koji je bio praznik za uši. Učenici su posjetili Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu te razgledali izložbu u predvorje knjižnice. Posjetili smo izložbu „Hrvatska glagoljica“ gdje smo upoznali glagoljicu i njezin povijesni razvoj. Nakon toga autobusi su nas odveli do glavnog trga bana Josipa Jelačića gdje smo se razdvojili te su učenici petih i šestih razreda posjetili Arheološki muzej na Zrinjevcu, a učenici sedmih i osmih razreda Prirodoslovni muzej na Gornjem gradu. Najdraži dio izleta za učenike bilo se slobodno vrijeme na Trgu. Umorni i puni doživljaja vratili smo se u Rasinju .


[OPŠIRNIJE]Druženje područnih škola u Velikom Pogancu
Vesna Zamljačanec / datum: 12. 11. 2018. 11:26

Druženje Područnih škola u Velikom Pogancu

 

Učenici i učitelji Područne škole u Velikom Pogancu ugostili su 30. listopada 2018. godine učenike i učitelje PŠ Kuzminec i PŠ Subotica Podravska. Najprije smo posjetili obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo obitelji Smoljanović. Tamo su učenici vidjeli kako se svakodnevno priprema hrana u velikoj miješalici, a zatim su prisustvovali strojnom hranjenju bikova. Na gospodarstvu su imali priliku vidjeti i uzgoj ovaca i drugih domaćih životinja. Upoznali su strojeve koji su potrebni za proizvodnju hrane (od sjetve do berbe). Domaćini su na kraju obilaska imanja učenicima pripremili osvježavajuće napitke i grickalice.

    Nakon toga išli smo u crkvu Sv. Velikomučenika Georgija u Velikom Pogancu, gdje nas je dočekao sveštenik Branislav Todorović i ispričao nešto o povijesti crkve i načinu bogosluženja u pravoslavnom hramu.

   Vrhunac druženja bio je književni susret s pjesnikom Josipom Peterlićem Pjerom. Pjesnik Pjer na svoj je osebujan i spontan način maksimalno animirao djecu u interpretaciji svojih pjesama, koju u njegovom slučaju pokreće osim entuzijazma i ljubav koju nesebično prosipa i daruje svoj djeci. Djeca su uživala u interpretaciji njegovih stihova kao i u samom druženju s pjesnikom. Nakon književnog susreta učenici su se nastavili družiti do dolaska autobusa.                                                                                                                            

      Bio je to jedan lijepi jesenski susret učenika i učitelja triju područnih škola u Velikom Pogancu. Druženja u malim sredinama mogu biti itekako vrijedna i poticajna, u duhu širenja prijateljstva i pozitivnih vibracija, na radost djece, roditelja, učitelja i cijele zajednice.


[OPŠIRNIJE]JESENSKI KROS"POZDRAV JESENI"
Vesna Zamljačanec / datum: 12. 10. 2018. 11:31

 U četvrtak 11. listopada 2018. godine na igralištu NK Tehničara u Cvetkovcu održan je jesenski kros učenika i učitelja naše škole. Nakon kraće šetnje od škole do igrališta u Cvetkovcu gdje su nas dočekali ljubazni domaćini koji su za  sve učenike i učitelje osigurali vodu i voćne sokove  započele su sportske igre. Učenici su se natjecali u trčanju i  potezanju užeta.Nakon tih razrednih natjecanja uslijedilo je tradicionalna nogometna utakmica na prekrasnom travnjaku domaćina.


[OPŠIRNIJE]SUSRET PRIJATELJSTVA
Vesna Zamljačanec / datum: 3. 10. 2018. 08:25

SUSRET PRIJATELJSTVA

Područna škola Veliki Poganac sudjelovala je 28. rujna na manifestaciji “Školsko zvono – susreti prijateljstva“, koju je organizirao učitelj Radovan Knežević iz Područne škole Bakovčica. Na susretu je bila i Područna škola Lepa Ves iz Krapinsko-zagorske županije.

Zajednički smo posjetili tvornicu Podravke i Prehrambeni muzej gdje smo razgovarali o različitosti rada nekad i sada. Učenike su na kraju razveselili prigodni slatki pokloni.

O prošlosti grada Koprivnice učenici su saznali u šetnji gradom pod stručnim vodstvom profesorice povijesti Lidije Vranar.

Zamjenik župana Ratimir Ljubić sudjelovao je na susretu prijateljstva na gradskom trgu, gdje je učenike upoznao s nekim osobitostima Koprivnice i županije, gdje su učenici imali priliku upoznati i razumjeti važnost naše županije za cijelu RH.

Daljnje druženje nastavilo se u PŠ Bakovčica gdje su učenici iz svake škole izveli zajednički program prijateljstva. Učenici PŠ Bakovčica izveli su splet zanimljivih dječjih plesova i pjesama. Učenici PŠ Lepa Ves izveli su splet zagorskih pjesama i plesova, a učenici PŠ Veliki Poganac u svojim su nošnjama izveli splet dječjih igara i plesova Slavonije i nacionalnih manjina.

Dječji pjesnik Josip Petrlić Pjer recitirao je nekoliko pjesama iz zbirke „Domoljublje i trublje“. Vrlo je spontano animirao djecu i zainteresirao ih za suradnju.

Nakon ručka učenike je na igralištu čekalo ugodno iznenađenje. Predstavnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Bakovčica upoznali su učenike s vatrogasnom opremom.  Pripremili su i nekoliko vatrogasnih igara. Učenici su se međusobno takmičili i družili.

Nakon zajedničkog fotografiranja i dojmova koji se još nisu slegli, došlo je vrijeme za povratak kući. Ovaj susret prijateljstva sve nas je obogatio za jedno novo iskustvo i pokazao kako možemo razvijati pozitivne osobine i toleranciju među učenicima različitih govornih i kulturnih sredina. Bogatstvo se ogleda u našim različitostima, što je kolega Radovan vrlo dobro prepoznao, a što, kao i naša škola, primjenjuje već dugi niz godina. Kolega je kao naj učitelj čiji je školski vrt proglašen najboljim u svim kategorijama, svijetli primjer entuzijasta koji sebe daje sto posto u onome što radi. Želimo mu i nadalje puno uspjeha u radu. Čast nam je što smo bili sudionici jednog takvog susreta prijateljstva, s nadom  će se takva druženja i susreti  nastaviti  i nadalje. Sve što je vrijedno u životu iziskuje puno truda i ljubavi, a to su prije svega naša djeca.

  Marina Levak , učiteljica RN


[OPŠIRNIJE]ZBOR MALIH PJESNIKA U ZLATARU
Vesna Zamljačanec / datum: 3. 10. 2018. 08:20

USPJEŠAN NASTUP NA ZBORU MALIH PJESNIKA U ZLATARU 2018.

Matija Hadelan, učenik 7. a razreda, nastupio je svojim literarnim radom na priredbi „Zbor malih pjesnika u Zlataru“ koja se održala 29.rujna 2018. u OŠ Ante Kovačića u Zlataru u Hrvatskom zagorju. Pripremala ga je učiteljica Marina Kovaček.

Priredba je održana kao svečani završetak natječaja 49. Zbor malih pjesnika koji se tradicionalno održava u okviru programa kulturnih priredaba Dani kajkavske riječi u Zlataru. Matija je pročitao svoju pjesmu „Rasinjsko pole", napisanu kajkavskim narječjem,  koja je uz još 50 pjesama  odabrana za tiskanje u zbirci Zbora među 292 prispjela rada. Prosudbenu komisiju činili su: prof. Željka Horvat – Vukelja, dr. sc. Ivo Kalinski i prof. Ivančica Tomorad. Sponzor manifestacije bila je Školska knjiga te su učenici dobili i male poklone. Posebno su bile nagrađene tri pjesme.

Pjesma je inače nastala krajem prošle školske godine na satu Hrvatskog jezika kada  je i prijavljena na ovaj literarni natječaj.

Čestitamo Matiji na njegovom literarnom uspjehu!

Marina Kovaček, učiteljica HJ

RASINJSKO POLE

Rasinjsko pole je zeleno od mlade pšenice

v proleče.

Leptir ga veselo obleče.

 

Rasinjsko pole  v leti

kak zlatno šumsko gorje

na soncu se sveti,

s neba ga ono gledi.

 

Pšenica se pobere

pak otide v mlin.

A dok sneg zapadne,

pole je kak bela plahta

prestrta.

 

Matija Hadelan, 7.a

 

 

 


[OPŠIRNIJE]Prvi dan nastave
Vesna Zamljačanec / datum: 31. 8. 2018. 13:10

Dragi učenici, poštovani roditelji!

 

Prvi nastavni dan u školskoj godini 2018./2019. je u ponedjeljak, 3. rujna 2018.

Nastava za učenike  viših razreda u matičnoj školi započinje u 7:30 h.

Nastava za učenike u svim područnim školama započinje u 8:00 h.

Druga smjena koju polaze u matičnoj školi učenici od prvog do četvrtog razreda započinje u 12:45 h.

Prva sat svi će učenici imati Sat razrednika, a ostale će sate imati po rasporedu koji će dobiti u ponedjeljak.

Molimo sve učenike putnike da autobuse čekaju na dogovorenim polazištima u vrijeme u koje su čekali i prošle školske godine. 

Isto tako, svi učenici moraju uzeti sa sobom obuću za školske prostore, bilježnicu i nešto za pisati, te užinu.

Školska kuhinja kreće od srijede 5.09.2018. godine. Prvi dan nastave bit će potrebno da se učenici izjasne tko će se sve hraniti u školskoj kuhinji.

Prvi dan nastave učenike prvih razreda dočekati će bilježnice i pribor za školu koje je osigurala Općina Rasinja. Hvala im na tome!

 

 

Svim učenicima i učiteljima želim uspješan početak nove školske godine !

 

                                                                  

 

                                                                        RAVNATELJ:

                                                                     Krunoslav Belaj       

                                                         


[OPŠIRNIJE]Obavijest učenicima šestih razreda
Vesna Zamljačanec / datum: 18. 6. 2018. 14:19

Učenici šestih razreda dužni su vratiti u školu  micro:bit koji su na početku školske godine dobili na korištenje. 


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST UČENICIMA OSMIH RAZREDA
Vesna Zamljačanec / datum: 18. 6. 2018. 14:16

 Učenici osmih razreda trebaju u pratnji roditelja doći u školu 11. 7. 2018. u 8 sati (printanje ispisnica potrebnih za upis u srednje škole)


[OPŠIRNIJE]PODJELA SVJEDODŽBI
Vesna Zamljačanec / datum: 18. 6. 2018. 14:13

PODJELA SVJEDODŽBI 4. 7. 2018. 

MATIČNA ŠKOLA U 7.30 -ORGANIZIRAN PRIJEVOZ AUTOBUSIMA

PŠ VELIKI POGANAC U 10 SATI

PŠ SUBOTICA PODRAVSKA U 8 SATI

PŠ KUZMINEC U 9 SATI


[OPŠIRNIJE]ZAVRŠNA PRIREDBA
Vesna Zamljačanec / datum: 13. 6. 2018. 10:38

 U utorak 12. lipnja 2018. godine u Društvenom domu u Rasinji održana je završna priredba učenika i učitelja matične i svih područnih škola. Učenici su na priredbi pokazali svoja plesna, glazbena i dramska umijeća. Vrijednim knjigama čiju kupnju je financirala Općina Rasinja nagrađeni su učenici koji su sudjelovali na županijskim razinama natjecanja. Također knjigom nagrađeno je pet učenica osmog razreda koje su svih osam razreda osnovne škole završile sa odličnim uspjehom. Naj učenicom generacije po izboru učenika i razrednog vijeća proglašena je Stela Savić. Ona je nagrađena vrijednim tabletom čiju kupnju je financirala Općina. U srijedu su učenici koji su svojim postignućima istakli  ove školske godine otišli na nagradni izlet u Hrvatsko zagorje.


[OPŠIRNIJE]FLORA CENTRUM MUNDI 2018.
Vesna Zamljačanec / datum: 8. 5. 2018. 09:52

I ove godine bili smo ponosni izlagači na 22. međunarodnoj izložbi i sajmu cvijeća Flora Centrum Mundi u Ludbregu. Sajam je trajao tri dana od 4. do 6. lipnja na trgu u Ludbregu.  Izložbu je otvorio varaždinski župan Radimir Čačić. Organizatori izložbe su Grad Ludbreg i Udruga cvjećara ludbreške regije. Učitelji i učenici lijepim izložbenim stolom predstavili su našu školu i zadrugu. Hvala svim učiteljima i učenicima koji su odvojili svoje slobodno vrijeme  za dežurstvo na sajmu.


[OPŠIRNIJE]VII. ŽUPANIJSKA SMOTRA UČENIČKIH ZADRUGA
Vesna Zamljačanec / datum: 4. 5. 2018. 11:08

                         Dana 3. svibnja 2018. u prekrasnom ambijentu parka iza društvenog doma u  Rasinji održana je VII. Županijska smotra učeničkih zadruga Koprivničko- križevačke županije. Na županijskoj smotri je sudjelovalo 12 učeničkih zadruga od 22 učeničke zadruge koje postoje u Koprivničko- križevačkoj županiji.  Kratak, ali  vrlo simpatičan kulturno umjetnički program priredili su učenici  OŠ A.Palmovića iz Rasinje. Ovom prilikom se želimo zahvaliti školskom zboru i tamburašima te njihovoj mentorici Josipi Ostrež te mentoricama Višnjici Sesvečan  i Marini Kovaček koje su pripremile recitatore.  Sve prisutne pozdravio je ravnatelj škole domaćina Krunoslav Belaj, a županijsku smotru otvorio je dožupan Ratimir Ljubić. Još se želimo zahvaliti i učeničkoj zadruzi iz Dubrave koja je svojim izlošcima uveličala županijsku smotru Koprivničko- križevačke županije. Nakon svečanog otvorenja pristupilo se ocjenjivanju kreativnih radova mladih zadrugara. Nakon provedenog vrednovanja postignuti su sljedeći rezultati.  Prve tri rangirane učeničke zadruge izborile su plasman na Državnu smotru učeničkih zadruga koja će se u listopadu održati u Vinkovcima. to su: UZ „Kotačica“ iz OŠ Kloštar Podravski, UZ „Mak“ iz OŠ Mihovil Pavlek Miškina iz Đelekovca te UZ Kopriva iz COOR Podravsko sunce iz Koprivnice.

 

Kornelija Havaić


[OPŠIRNIJE]CAP PROGRAM U NAŠOJ ŠKOLI
Vesna Zamljačanec / datum: 25. 4. 2018. 09:40

I ove školske godine naš školski Cap tim  u sastavu pedagoginja Sonja Geci, vjeroučiteljica Anita Bakovljanec i učiteljica  razredne nastave Marina Levak proveo je  CAP edukaciju za roditelje i učenike drugih razreda. Radionice za učenike  matične i područnih škola održane su 23. i 24. travnja 2018. godine, a predavanje za roditelje na roditeljskom sastanku 24. travnja.  CAP se bazira na filozofiji ojačavanja i osposobljavanja  da svi ljudi imaju pravo na informacije, vještine i strategije kojima mogu steći kontrolu nad svojim životima. Učenici će nakon provedene edukacije i radionica naučit tehnike samoobrane- zauzeti se za sebe i reći "NE", kako potražiti pomoć i kome se obratiti kod zlostavljanja od strane vršnjaka, nepoznatih, ali i poznatih osoba. CAP dolazi od prvih slova engleskih riječi Child Assault Prevention koje u prijevodu znače PREVENCIJA NAPADA NA DJECU.Originalni CAP program počeo je u SAD-u 1978. godine.


[OPŠIRNIJE]DAN PLANETA ZEMLJE 2018.
Vesna Zamljačanec / datum: 24. 4. 2018. 10:13

U petak 20. travnja 2018.godine zelenom akcijom obilježili smo Dan planeta Zemlje. Kao i svake godine učenici i učitelji očistili su okoliš škole od smeća. U našem školskom vrtu zasadili smo nekolio stabala starinskih sorta jabuka. U planu nam je i proširenje našeg školskog voćnjaka čije plodove onda može iskoristiti učenička zadruga Kupina. Cilj  zelene akcije je bio osvjestiti učenike o važnosti potrebe zaštite i očuvanja okoliša na našoj lokalnoj razini, ali i šire.


[OPŠIRNIJE]Obavijest o novom žiro računu (IBAN -u) škole
Dubravko Stančec / datum: 9. 4. 2018. 12:13

HR9323860021552003446


[OPŠIRNIJE]Obavijest korisnicima školske kuhinje
Dubravko Stančec / datum: 16. 3. 2018. 20:06

Plaćanje školske kuhinje


[OPŠIRNIJE]TEENCAP U NAŠOJ ŠKOLI
Vesna Zamljačanec / datum: 14. 3. 2018. 10:55

U našoj školi u sklopu preventivnog programa po prvi put se provodi i TeenCAP od 6. do 15. ožujka 2018. Naš TeenCAP tim čine pedagoginja Sonja Geci, vjeroučiteljica Anita Bakovljanec i učiteljica Marina Levak.  Glavni ciljevi TeenCAPa su: povećati informiranost zajednice o problemu nasilja nad tinejdžerima, pružiti tinejdžerima znanja i vještine za postupanje u opasnim situacijama te mijenjati osnovne stavove koji leže u pozadini nasilništva. Ciljevi TeenCAP-a se postižu kroz tri dijela programa: predavanje za nastavnike i druge zaposlenike, predavanje za roditelje te tri radionice za učenike.

 

 

 

Kornelija Havaić

 


[OPŠIRNIJE]SUSRET ĐAKA GLAZBENJAKA
Vesna Zamljačanec / datum: 7. 3. 2018. 11:59

Dana 1. ožujka 2018. godine u Koprivnici održan je Susret đaka glazbenjaka.  Susret je održan u prepunoj dvorani Domoljub u organizaciji glazbene udruge Opus. Našu školu predstavila je učenica Erin Busija uz mentoricu Josipu Ostrež. Erin se vrlo uspješno predstavila pjesmom I don't know my name.


[OPŠIRNIJE]ŽUPANIJSKA NATJECANJA UČENIKA NAŠE ŠKOLE
Vesna Zamljačanec / datum: 7. 3. 2018. 08:45

I ove godine tijekom veljače u našoj školi odvijala su se brojna školska natjecanja . Posebno smo ponosni na učenike i njihove mentore koji su se svojim postignućima plasirali na županijska natjecanja.

To su:

Alexandar Fajtović učenik osmog razreda plasirao se na županijsko natjecanje iz engleskog jezika mentorica : Kristina Jakopović

Stela Savić učenica osmog razreda  plasirala se na županijsko natjecanje iz njemačkog jezika te je osvojila 2. mjesto

 mentorica Sunčica Vuljak

Dunja Bodin učenica 7. A razreda na županijskom natjecanju iz geografije osvojila je  5. mjesto mentorica: Snežana Gabaj

Ela Belaj sudjelovala je na županijskom natjecanju iz likovne kulture LIK

 mentor: Zvonimir Haramija


[OPŠIRNIJE]VALENTINOVO
Vesna Zamljačanec / datum: 19. 2. 2018. 20:54

Vrijedni poštari i ove godine imali su pune ruke posla kako bi isporučili sva pisma koja su ispunila našu kutiju za valentino poštu. Ovogodišnji vrijedni poštari bili su učenici osmog razreda Filip Tetec i Tišljar Mihael koji  su nekoliko sati razvrstavali sva pristigla pisma. Bilo je tu prijateljskih pisama, ali i onih pravih ljubavnih. Podjednako su vrijedni u pisanju bili vrijedni i učenici nižih i viših raz reda. Pisanje pisama i valentino pošta postali su već tradicionalan način za obilježavanje 14. veljače u našij školi.


[OPŠIRNIJE]NATJEČAJ MUZEJA GRADA KOPRIVNICE
Vesna Zamljačanec / datum: 7. 2. 2018. 08:07


Muzej grada Koprivnice objavio je natječaj u svrhu prikupljanja dječjih radova na temu usmene predaje o mitskim - nadnaravnim bićima Podravine.Učiteljica Marina Kovaček je potaknula učenike da istraže temu preko zimskih praznika te je Tihana Mađarić, učenica 6.a razreda, napisala priču o coprnici koja je poslana na natječaj. Njezina priča je pohvaljena i nagrađena kao najbolja priča o coprnici u Noći muzeja, 26. siječnja 2018.

Čestitamo učenici za njezin trud!

Marina Kovaček, učiteljica HJ


[OPŠIRNIJE]PROJEKT " OD 3 DO 300"
Vesna Zamljačanec / datum: 8. 1. 2018. 20:03

 

  U petak 5. siječnja 2018. godine naša škola bila je domaćin sudionicima projekta „od 3 do 300“ u kojem uz učitelje naše škole sudjeluju i OŠ " Dr. Ivana Novaka" iz Macinca i kao nositelj OŠ Veliki Bukovec. Prvo predavanje s radionicama održala je psihologinja Elvira Nimac  s temom“ Ishodi učenja“.  Predavanjima su nazočili i  zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek te načelnik općine Rasinja Danimir  Kolman.

 Projekt se provodi u sklopu projektnog poziva „Unapređenje pismenosti – temelj cjeloživotnog obrazovanja“ u trajanju od 24 mjeseca, a cilj je obuhvatiti ukupno 300 učenika u 3 škole od drugog do osmog razreda. Također, sudjelovat će 44 učitelja koji će proći niz edukacija kako bi na zanimljiv i drugačiji način pristupili gradivu koje će prezentirati u izvannastavnim aktivnostima te uvesti novine i u svoju redovitu nastavu.

 

 

Učenicima će se ponuditi šest novih izvannastavnih aktivnosti:

  • Jezični klub za engleski i njemački jezik (razvoj višejezične pismenosti)
  • Klub malih bistrića (razvoj matematičke pismenosti)
  • Medijsko-digitalna grupa (razvoj medijske i digitalne pismenosti)
  • Književna stvaraonica (razvoj čitalačke pismenosti)
  • Knjižničarska grupa (razvoj čitalačke i digitalne pismenosti)
  • Astronomska grupa (razvoj matematičke pismenosti)

Suradnja učitelja triju škola rezultirat će i suradnjom učenika kroz kviz natjecanja, natjecanja u čitanju, predstavljanja radova na Otvorenim danima škole te druženja i zajednička učenja na terenskoj nastavi i komunikaciji u virtualnom svijetu, a spomenimo i da projekt traje do 30. studenoga 2019. godine.


[OPŠIRNIJE]Mir i dobro
Dubravko Stančec / datum: 21. 12. 2017. 11:15

[OPŠIRNIJE]BOŽIĆNI KONCERT
Vesna Zamljačanec / datum: 20. 12. 2017. 12:31

 

 

U utorak 19. prosinca  Društveni dom u Rasinji bio je ispunjen do posljednjeg mjesta  na tradicionalnom božićnom koncertu.  Program i mnoštvo izvođača nikad nije bio bogatiji. Ples i pjesma sa  duhom Božića ispunili su dvoranu svojim predivnim zvucima. Učenici naše škole koji pohađaju  glazbenu ili plesnu školu pokazali su svoje talente i umijeća.

Zahvaljujemo svim posjetiteljima koji su nam se pridružili , a posebno onima koji su odvojili dobrovoljni prilog za učenike slabijeg imovinskog stanja i njihovo maturalno putovanje.


[OPŠIRNIJE]Božični koncert
Dubravko Stančec / datum: 14. 12. 2017. 20:03

UČENICI I DJELATNICI

OSNOVNE ŠKOLE ANDRIJE PALMOVIĆA RASINJA

 

POZIVAJU VAS NA

 

BOŽIĆNI KONCERT

KONCERT ĆE SE ODRŽATI U UTORAK, 19. PROSINCA 2017. GODINE S POČETKOM U 17,00 SATI U DRUŠTVENOM DOMU U RASINJI.

 

      

 

NA KONCERTU ĆE SE PRODAVATI PROIZVODI ŠKOLSKE UČENIČKE ZADRUGE „KUPINA“ I SAKUPLJATI DOBROVOLJNI PRILOZI ZA POMOĆ UČENICIMA ŠESTOG I SEDMOG RAZREDA ZA ODLAZAK NA MATURALNO PUTOVANJE.


[OPŠIRNIJE]Poziv na razgovor za kandidate za pomočnika u nastavi
Dubravko Stančec / datum: 14. 12. 2017. 19:56

Poziv u prilogu


[OPŠIRNIJE]"MOJA ŽUPANIJA BEZ KORUPCIJE"
Vesna Zamljačanec / datum: 13. 12. 2017. 09:29

NAGRADA ZA LITERARNI RAD NA NATJEČAJU „MOJA ŽUPANIJA BEZ KORUPCIJE“

 

  Međunarodni dan borbe protiv korupcije obilježava se 09.prosinca.

Antikorupcijsko povjerenstvo Koprivničko-križevačke županije u ponedjeljak, 11. prosinca u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ u Koprivnici  završilo je obilježavanje Međunarodnog  dana borbe protiv korupcije  svečanim programom dodjele nagrada učenicima osnovnih i srednjih škola, čiji su radovi izabrani kao najbolji na kreativnom natječaju „Moja županija bez korupcije“.Učenici su se natjecali u  3 skupine :

1. skupina (učenici 1-4. razreda);

2. skupina (učenici 5. – 8. razreda) ;

3. skupina (učenici srednjih škola).

 

 U drugoj skupini učenika osnovne škole od petog do osmog razreda, prvu  nagradu i novčani iznos od 1000 kuna za literarni rad „Korupcija“osvojio je Sebastijan Stančin, učenik 6.a razreda  pod mentorstvom učiteljice hrvatskoga jezika Marine Kovaček.

  

Predsjednica Povjerenstva Jadranka Lakuš dodala je kako su učenici, iako tek na pragu života, shvatili da korupcija predstavlja ozbiljan društveni problem.

Okupljenima su se na temu borbe protiv korupcije obratili i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić te Kristijan Ujalki u ime Knjižnice, kao domaćina i suorganizatora.Zamjenik Ljubić, predsjednica Lakuš i član Povjerenstva, a ujedno i predsjednik Županijske skupštine, Željko Pintar nagrađenim su učenicima, mentorima i školama uručili zahvalnice, a prvonagrađenima i novčane nagrade u iznosu 1.000,00 kuna, koje su osigurane u proračunu Županije. Također, svima nagrađenima uručene su i prigodne društvene igre “Čovječe ne korumpiraj se”.

ČESTITKE NAGRAĐENOM UČENIKU NAŠE ŠKOLE I NEGOVOJ MENTORICI!


[OPŠIRNIJE]RADIONICE U PŠ SUBOTICA PODRAVSKA I PŠ VELIKI POGANAC
Vesna Zamljačanec / datum: 13. 12. 2017. 09:06

U suradnji Hrvatske pošte i Filatelističkog društva Koprivnica   u našim područnim školama PŠ Subotica Podravska i PŠ Veliki Poganac gostovala  je gospođa Ivanka Vusić iz Policijske uprave.

 

U sklopu edukacije kroz slikovnicu Hrvatske pošte „Sigurnost u prometu“  učenici su ponovili  najvažnije prometne propise i znakove, kako na siguran način prijeći preko kolnika, čemu služi semafor, kako prijeći preko željezničke pruge, kako na siguran način upravljati biciklom u prometu, te zbog čega je važno koristiti sigurnosti pojas, autosjedalicu i reflektirajuće materijale (reflektirajući prsluk – trake za ruke).

Osim prometnih pravila i znakova, učenici su upoznati s poštanskim markicama, pisanjem razglednica i pisama, te pravilnim adresiranjem istih, dok su u kreativnom dijelu učenici PŠ Veliki Poganac sami izrađivali kuverte, a u PŠ Subotica Podravska izrađivali su čestitke.

 

Nastavnicima su uručeni  preventivni materijali Hrvatske pošte i Policijske uprave, a učenicima straničnici „Oprezno u prometu“ i reflektirajuće trake za bolju vidljivost i veću sigurnost u prometu.

 

Zahvaljujemo Gospođi  Ivanki Vusić na gostovanju, prekrasnim i edukativnim materijalima i veselimo se i budućoj suradnji.

 

Kornelija Havaić, knjižničarka


[OPŠIRNIJE]SRČEKA U ŠKOLSKOJ KNJIŽNICI
Vesna Zamljačanec / datum: 28. 11. 2017. 14:51

Srčeka u školskoj knjižnici

 

Ovog su se tjedna Srčeka upustila u čarobni svijet knjiga pa je logičan slijed aktivnosti bio posjet školskoj knjižnici Osnovne škole Andrije Palmovića. U školskoj nas je knjižnici toplo dočekala knjižničarka, gospođa Kornelija Havaić. Pokazala je djeci slikovnice i police s knjigama te im ispričala kako funkcionira knjižnica i kako se posuđuju knjige. Srčeka su naučila što je straničnik (eng. bookmarker) i za što služi, a uz knjižničarkine poticaje i pomoć svako je dijete izradilo i jedan za sebe. Najljepše zahvaljujemo knjižničarki na gostoprimstvu.

 

Ivana Knapić, odgojiteljica


[OPŠIRNIJE]DAN ŠKOLE
Vesna Zamljačanec / datum: 28. 11. 2017. 10:44

DAN ŠKOLE

Dana 27. studenog učenici i djelatnici OŠ Andrije Palmovića iz Rasinje proslavili su Dan škole. Ove godine obilježavamo 170 godina od rođenja pjesnika Andrije Palmovića čije ime nosi naša škola. Dan je započeo svetom misom u župnoj crkvi kojoj su prisustvovali učenici nižih i viših razreda matične i područnih škola te učitelji. Središnji dio proslave odvijao se u društvenom domu koji je bio ispunjen do posljednjeg mjesta. Proslavu su svojom prisutnošću uveličali zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, ravnateljica OŠ Veliki Bukovec Željka Bilić, ravnateljica DV Igra Gabrijela Golub te predstavnici općine. Bila je to prilika da se prisjetimo uspjeha naše zadruge Kupina na Državnoj smotri u Zadru.  Učenici su kroz program pokazali zavidno umijeće u pjesmi, recitacijama i  plesu. Posebno smo ponosni na mjuzikl o barunici Lily koji su učenici premijerno izveli i oduševili publiku.


[OPŠIRNIJE]Srčeka ugostila dramsko-recitatorsku grupu
Vesna Zamljačanec / datum: 24. 11. 2017. 08:14

Srčeka ugostila školsku dramsko-recitatorsku grupu

 

Ovog se tjedna Srčeka bave kazalištem i različitim oblicima dramske umjetnosti. Dramsko-recitatorska grupa viših razreda Osnovne škole Andrije Palmovića povodom obilježavanja Dana Škole aktivno uvježbava kratku predstavu „Kiša“ koju su danas premijerno izveli gostujući kod Srčeka. Tako su Srčeka imala ekskluzivnu priliku prva vidjeti njihovu predstavu, a mladi glumci, kako ističe njihova profesorica Marina Kovaček, osjetiti interakciju s publikom. Sretni smo i ponosni na suradnju Vrtića i Škole.

 

Ivana Knapić, odgojiteljica


[OPŠIRNIJE]DAN SJEĆANJA NA VUKOVAR
Vesna Zamljačanec / datum: 19. 11. 2017. 10:58

U petak uoči 18. studenog obilježili smo Dan sjećanja na žrtvu Vukovara. Učenici viših razreda okupili su se u dvorani i pogledali prezentaciju  i kratki film koji su pripremili osmi razredi. Učenici su u prezentaciju uključili i svoje dojmove sa dvodnevne terenske nastave u grad heroj Vukovar. Nakon toga predstavnici razreda zapalili su svijeće u znak sjećanja i pijeteta.Tiho i dostojanstveno učenice su još jednom u poslijepodnevnoj smjeni upoznale i učenike nižih razreda sa značajom i veličinom žrtve Vukovara da se ne zaboravi


[OPŠIRNIJE]Obavijest o odabiru agencija
Dubravko Stančec / datum: 17. 11. 2017. 09:45

Obavijest u privitku


[OPŠIRNIJE]JAVNO OTVARANJE PONUDA ZA ŠKOLU U PRIRODI
Vesna Zamljačanec / datum: 8. 11. 2017. 08:03


Nakon javnog otvaranja ponuda za Školu u prirodi Povjerenstvo je na sastanku, održanom 7.11.2017. u 12 sati u OŠ Andrije Palmovića u Rasinji, odlučilo da ponude sljedećih davatelja usluga zadovoljavaju uvjete:

1. Silvija turist, Domžalska ulica 3, 48000 Koprivnica

 

2. Koncept putovanja d.o.o. za turizam, prijevoz i usluge, Ivana Generalića 3, 48000 Koprivnica

3. Marbis tours, Taraščice 15, 48000 Koprivnica

4. Media turist TRAVEL & TURIST AGENCY, Zrinjevac 17, 10000 Zagreb


[OPŠIRNIJE]Plaćanje školske kuhinje
Dubravko Stančec / datum: 5. 10. 2017. 08:42

U privitku se nalazi predložak (nalog) za plaćanje školske kuhinje.

Isti nalog može se vidjeti i na kartici "Jelovnik"

 


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST UČENICIMA
Vesna Zamljačanec / datum: 3. 7. 2018. 15:25

Termini popravnih ispita:

Pismeni ispit iz matematike 23.08.2018. u 8 sati.

Pismeni ispit iz hrvatskog jezika  23.08.2018. u 9.30.

Usmeni dio popravnih ispita održat će se 24.08.2018. od 8 sati.

 

Predmetni ispit iz tehničke kulture održat će se 23.08.2018. u 8 sati


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju