preskoči na sadržaj
vijesti

Roditelji gosti na nastavi Vijest ima dokument u privitku

Mama Melita gošća na nastavi u PŠ Subotica Podravska

Na nastavi učenika drugog razreda u okviru nastavne jedinice Zanimanja ljudi gostovala je mama Melita Mezga. Mama Melita po zanimanju je medicinska sestra. Učenicima je govorila: o obrazovanju koje je prošla da bi postala medicinska sestra, edukacijama koje mora pratiti da bi mogla raditi, dužnostima koje obavlja svakodnevno te pristupu pacijentima, suradnicima i svakodnevnim zadatcima. Učenicima je pokazala i dio  pribora koji koristi u radu. Na kraju izlaganja mama Melita odgovarala je na pitanja učenika. Gostovanje mame Melite izazvalo je veliko zanimanje i oduševljenje učenika drugog razreda, a i četvrtog razreda koji s drugim dijeli učionicu.

 

Ljiljana Zagrajski

  :: opširnije :: 


objavio: Vesna Zamljačanec  datum: 19. 1. 2018. 11:25

PROJEKT " OD 3 DO 300" Vijest ima dokument u privitku

 

  U petak 5. siječnja 2018. godine naša škola bila je domaćin sudionicima projekta „od 3 do 300“ u kojem uz učitelje naše škole sudjeluju i OŠ " Dr. Ivana Novaka" iz Macinca i kao nositelj OŠ Veliki Bukovec. Prvo predavanje s radionicama održala je psihologinja Elvira Nimac  s temom“ Ishodi učenja“.  Predavanjima su nazočili i  zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek te načelnik općine Rasinja Danimir  Kolman.

 Projekt se provodi u sklopu projektnog poziva „Unapređenje pismenosti – temelj cjeloživotnog obrazovanja“ u trajanju od 24 mjeseca, a cilj je obuhvatiti ukupno 300 učenika u 3 škole od drugog do osmog razreda. Također, sudjelovat će 44 učitelja koji će proći niz edukacija kako bi na zanimljiv i drugačiji način pristupili gradivu koje će prezentirati u izvannastavnim aktivnostima te uvesti novine i u svoju redovitu nastavu.

 

 

Učenicima će se ponuditi šest novih izvannastavnih aktivnosti:

  • Jezični klub za engleski i njemački jezik (razvoj višejezične pismenosti)
  • Klub malih bistrića (razvoj matematičke pismenosti)
  • Medijsko-digitalna grupa (razvoj medijske i digitalne pismenosti)
  • Književna stvaraonica (razvoj čitalačke pismenosti)
  • Knjižničarska grupa (razvoj čitalačke i digitalne pismenosti)
  • Astronomska grupa (razvoj matematičke pismenosti)

Suradnja učitelja triju škola rezultirat će i suradnjom učenika kroz kviz natjecanja, natjecanja u čitanju, predstavljanja radova na Otvorenim danima škole te druženja i zajednička učenja na terenskoj nastavi i komunikaciji u virtualnom svijetu, a spomenimo i da projekt traje do 30. studenoga 2019. godine.

  :: opširnije :: 


objavio: Vesna Zamljačanec  datum: 8. 1. 2018. 20:03

Mir i dobro Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Dubravko Stančec  datum: 21. 12. 2017. 11:15

BOŽIĆNI KONCERT Vijest ima dokument u privitku

 

 

U utorak 19. prosinca  Društveni dom u Rasinji bio je ispunjen do posljednjeg mjesta  na tradicionalnom božićnom koncertu.  Program i mnoštvo izvođača nikad nije bio bogatiji. Ples i pjesma sa  duhom Božića ispunili su dvoranu svojim predivnim zvucima. Učenici naše škole koji pohađaju  glazbenu ili plesnu školu pokazali su svoje talente i umijeća.

Zahvaljujemo svim posjetiteljima koji su nam se pridružili , a posebno onima koji su odvojili dobrovoljni prilog za učenike slabijeg imovinskog stanja i njihovo maturalno putovanje.

  :: opširnije :: 


objavio: Vesna Zamljačanec  datum: 20. 12. 2017. 12:31

Božični koncert

UČENICI I DJELATNICI

OSNOVNE ŠKOLE ANDRIJE PALMOVIĆA RASINJA

 

POZIVAJU VAS NA

 

BOŽIĆNI KONCERT

KONCERT ĆE SE ODRŽATI U UTORAK, 19. PROSINCA 2017. GODINE S POČETKOM U 17,00 SATI U DRUŠTVENOM DOMU U RASINJI.

 

      

 

NA KONCERTU ĆE SE PRODAVATI PROIZVODI ŠKOLSKE UČENIČKE ZADRUGE „KUPINA“ I SAKUPLJATI DOBROVOLJNI PRILOZI ZA POMOĆ UČENICIMA ŠESTOG I SEDMOG RAZREDA ZA ODLAZAK NA MATURALNO PUTOVANJE.

  :: opširnije :: 


objavio: Dubravko Stančec  datum: 14. 12. 2017. 20:03

Poziv na razgovor za kandidate za pomočnika u nastavi Vijest ima dokument u privitku

Poziv u prilogu

  :: opširnije :: 


objavio: Dubravko Stančec  datum: 14. 12. 2017. 19:56

"MOJA ŽUPANIJA BEZ KORUPCIJE" Vijest ima dokument u privitku

NAGRADA ZA LITERARNI RAD NA NATJEČAJU „MOJA ŽUPANIJA BEZ KORUPCIJE“

 

  Međunarodni dan borbe protiv korupcije obilježava se 09.prosinca.

Antikorupcijsko povjerenstvo Koprivničko-križevačke županije u ponedjeljak, 11. prosinca u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ u Koprivnici  završilo je obilježavanje Međunarodnog  dana borbe protiv korupcije  svečanim programom dodjele nagrada učenicima osnovnih i srednjih škola, čiji su radovi izabrani kao najbolji na kreativnom natječaju „Moja županija bez korupcije“.Učenici su se natjecali u  3 skupine :

1. skupina (učenici 1-4. razreda);

2. skupina (učenici 5. – 8. razreda) ;

3. skupina (učenici srednjih škola).

 

 U drugoj skupini učenika osnovne škole od petog do osmog razreda, prvu  nagradu i novčani iznos od 1000 kuna za literarni rad „Korupcija“osvojio je Sebastijan Stančin, učenik 6.a razreda  pod mentorstvom učiteljice hrvatskoga jezika Marine Kovaček.

  

Predsjednica Povjerenstva Jadranka Lakuš dodala je kako su učenici, iako tek na pragu života, shvatili da korupcija predstavlja ozbiljan društveni problem.

Okupljenima su se na temu borbe protiv korupcije obratili i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić te Kristijan Ujalki u ime Knjižnice, kao domaćina i suorganizatora.Zamjenik Ljubić, predsjednica Lakuš i član Povjerenstva, a ujedno i predsjednik Županijske skupštine, Željko Pintar nagrađenim su učenicima, mentorima i školama uručili zahvalnice, a prvonagrađenima i novčane nagrade u iznosu 1.000,00 kuna, koje su osigurane u proračunu Županije. Također, svima nagrađenima uručene su i prigodne društvene igre “Čovječe ne korumpiraj se”.

ČESTITKE NAGRAĐENOM UČENIKU NAŠE ŠKOLE I NEGOVOJ MENTORICI!

  :: opširnije :: 


objavio: Vesna Zamljačanec  datum: 13. 12. 2017. 09:29

RADIONICE U PŠ SUBOTICA PODRAVSKA I PŠ VELIKI POGANAC Vijest ima dokument u privitku

U suradnji Hrvatske pošte i Filatelističkog društva Koprivnica   u našim područnim školama PŠ Subotica Podravska i PŠ Veliki Poganac gostovala  je gospođa Ivanka Vusić iz Policijske uprave.

 

U sklopu edukacije kroz slikovnicu Hrvatske pošte „Sigurnost u prometu“  učenici su ponovili  najvažnije prometne propise i znakove, kako na siguran način prijeći preko kolnika, čemu služi semafor, kako prijeći preko željezničke pruge, kako na siguran način upravljati biciklom u prometu, te zbog čega je važno koristiti sigurnosti pojas, autosjedalicu i reflektirajuće materijale (reflektirajući prsluk – trake za ruke).

Osim prometnih pravila i znakova, učenici su upoznati s poštanskim markicama, pisanjem razglednica i pisama, te pravilnim adresiranjem istih, dok su u kreativnom dijelu učenici PŠ Veliki Poganac sami izrađivali kuverte, a u PŠ Subotica Podravska izrađivali su čestitke.

 

Nastavnicima su uručeni  preventivni materijali Hrvatske pošte i Policijske uprave, a učenicima straničnici „Oprezno u prometu“ i reflektirajuće trake za bolju vidljivost i veću sigurnost u prometu.

 

Zahvaljujemo Gospođi  Ivanki Vusić na gostovanju, prekrasnim i edukativnim materijalima i veselimo se i budućoj suradnji.

 

Kornelija Havaić, knjižničarka

  :: opširnije :: 


objavio: Vesna Zamljačanec  datum: 13. 12. 2017. 09:06

SRČEKA U ŠKOLSKOJ KNJIŽNICI Vijest ima dokument u privitku

Srčeka u školskoj knjižnici

 

Ovog su se tjedna Srčeka upustila u čarobni svijet knjiga pa je logičan slijed aktivnosti bio posjet školskoj knjižnici Osnovne škole Andrije Palmovića. U školskoj nas je knjižnici toplo dočekala knjižničarka, gospođa Kornelija Havaić. Pokazala je djeci slikovnice i police s knjigama te im ispričala kako funkcionira knjižnica i kako se posuđuju knjige. Srčeka su naučila što je straničnik (eng. bookmarker) i za što služi, a uz knjižničarkine poticaje i pomoć svako je dijete izradilo i jedan za sebe. Najljepše zahvaljujemo knjižničarki na gostoprimstvu.

 

Ivana Knapić, odgojiteljica

  :: opširnije :: 


objavio: Vesna Zamljačanec  datum: 28. 11. 2017. 14:51

DAN ŠKOLE Vijest ima dokument u privitku

DAN ŠKOLE

Dana 27. studenog učenici i djelatnici OŠ Andrije Palmovića iz Rasinje proslavili su Dan škole. Ove godine obilježavamo 170 godina od rođenja pjesnika Andrije Palmovića čije ime nosi naša škola. Dan je započeo svetom misom u župnoj crkvi kojoj su prisustvovali učenici nižih i viših razreda matične i područnih škola te učitelji. Središnji dio proslave odvijao se u društvenom domu koji je bio ispunjen do posljednjeg mjesta. Proslavu su svojom prisutnošću uveličali zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, ravnateljica OŠ Veliki Bukovec Željka Bilić, ravnateljica DV Igra Gabrijela Golub te predstavnici općine. Bila je to prilika da se prisjetimo uspjeha naše zadruge Kupina na Državnoj smotri u Zadru.  Učenici su kroz program pokazali zavidno umijeće u pjesmi, recitacijama i  plesu. Posebno smo ponosni na mjuzikl o barunici Lily koji su učenici premijerno izveli i oduševili publiku.

  :: opširnije :: 


objavio: Vesna Zamljačanec  datum: 28. 11. 2017. 10:44

Srčeka ugostila dramsko-recitatorsku grupu Vijest ima dokument u privitku

Srčeka ugostila školsku dramsko-recitatorsku grupu

 

Ovog se tjedna Srčeka bave kazalištem i različitim oblicima dramske umjetnosti. Dramsko-recitatorska grupa viših razreda Osnovne škole Andrije Palmovića povodom obilježavanja Dana Škole aktivno uvježbava kratku predstavu „Kiša“ koju su danas premijerno izveli gostujući kod Srčeka. Tako su Srčeka imala ekskluzivnu priliku prva vidjeti njihovu predstavu, a mladi glumci, kako ističe njihova profesorica Marina Kovaček, osjetiti interakciju s publikom. Sretni smo i ponosni na suradnju Vrtića i Škole.

 

Ivana Knapić, odgojiteljica

  :: opširnije :: 


objavio: Vesna Zamljačanec  datum: 24. 11. 2017. 08:14

DAN SJEĆANJA NA VUKOVAR Vijest ima dokument u privitku

U petak uoči 18. studenog obilježili smo Dan sjećanja na žrtvu Vukovara. Učenici viših razreda okupili su se u dvorani i pogledali prezentaciju  i kratki film koji su pripremili osmi razredi. Učenici su u prezentaciju uključili i svoje dojmove sa dvodnevne terenske nastave u grad heroj Vukovar. Nakon toga predstavnici razreda zapalili su svijeće u znak sjećanja i pijeteta.Tiho i dostojanstveno učenice su još jednom u poslijepodnevnoj smjeni upoznale i učenike nižih razreda sa značajom i veličinom žrtve Vukovara da se ne zaboravi

  :: opširnije :: 


objavio: Vesna Zamljačanec  datum: 19. 11. 2017. 10:58

Obavijest o odabiru agencija Vijest ima dokument u privitku

Obavijest u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Dubravko Stančec  datum: 17. 11. 2017. 09:45

JAVNO OTVARANJE PONUDA ZA ŠKOLU U PRIRODI


Nakon javnog otvaranja ponuda za Školu u prirodi Povjerenstvo je na sastanku, održanom 7.11.2017. u 12 sati u OŠ Andrije Palmovića u Rasinji, odlučilo da ponude sljedećih davatelja usluga zadovoljavaju uvjete:

1. Silvija turist, Domžalska ulica 3, 48000 Koprivnica

 

2. Koncept putovanja d.o.o. za turizam, prijevoz i usluge, Ivana Generalića 3, 48000 Koprivnica

3. Marbis tours, Taraščice 15, 48000 Koprivnica

4. Media turist TRAVEL & TURIST AGENCY, Zrinjevac 17, 10000 Zagreb

  :: opširnije :: 


objavio: Vesna Zamljačanec  datum: 8. 11. 2017. 08:03

Plaćanje školske kuhinje Vijest ima dokument u privitku

U privitku se nalazi predložak (nalog) za plaćanje školske kuhinje.

Isti nalog može se vidjeti i na kartici "Jelovnik"

 

  :: opširnije :: 


objavio: Dubravko Stančec  datum: 5. 10. 2017. 08:42
 


Dokumenti za prikaz

Tražilica

Kalendar
« Veljača 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Korisni linkovi
Upisi u srednje škole


Oglasna ploča

Anketa
Da li redovito pušite

Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju